En reaktion p√• ‚ÄĚLilla Alby Bilservice i Sundbyberg‚ÄĚ

 1. Varning för Lilla Alby Bilservice!

  I början av sommaren 2017 lämnade jag in min Volvo 240 för kamremsbyte på Lilla Alby Bilservice och jag var med när de satte tillbaka allting efter bytet. Jag ifrågasatte ifall tändningen verkligen var korrekt nollad, vilket han försäkrade mig om att den var.

  När jag körde därifrån kändes bilen slöare än innan och jag ringde honom direkt och talade om det. Han avfärdade mig snäsigt om att jag inbillade mig och att det bara var att köra.

  Snabbspola till mars 2018. Bilen har gått ryckigt på tomgång, nästan stannat när den är nystartad och vi har inte lyckats lista ut felet. Jag tog den tilll min mekaniker i min nya hemstad och han konstaterade att remskivan på vevaxeln ryckte konstigt. När vi skruvat av allting upptäckte vi inte bara att tändningen stod hela två kugg fel, utan remskivan satt inte på den kil som sätter den i rätt läge. Vevaxeln stod alltså i fel läge, den med. Dessutom hade detta idiotiska tilltag resulterat i att den satt snett och riste, att den hade förstört kilen på drevet som satt och att den riskerade att lossna och förstöra motorn.

  Det var rena turen att vi upptäckte det i tid innan något allvarligt inträffade, som att ventilerna slog i kolvarna!

  På våren 2017 bytte samma klåpare halva mitt avgassystem och sedan dess har det mullrat om bilen så att hela skuffen skakar vid vissa varvtal. Det visar sig att han har trätt på halvsatsen för långt på röret samt skitit i att justera bakre ljuddämparen och slutröret så att de satt som de ska.

  √Ąven d√• fick jag h√∂ra att jag inbillade mig och att det bara var att tuta och k√∂ra!

  Så varning för dessa klåpare! De må vara billiga, men det kan bli rejält kostsamt i längden!

Kommentarer är stängda.