Glasrikets Bildemontering AB i Nybro

Glasrikets Bildemontering AB i Nybro
Järnvägsgatan 51
382 33 Nybro
Telefonnummer: 0481-17171
Hemsida:

Bilverkstadens √Ėppettider:
Mån-Tor: 08:00-17:00
Fre: 08:00-16:00
Lunchstängt 12.00-13.00

Skriv gärna en kommentar eller recension i kommentarrutan nedan om du har använt eller varit i kontakt med denna bilverkstad.

En reaktion p√• ‚ÄĚGlasrikets Bildemontering AB i Nybro‚ÄĚ

 1. I juli 2019 köpte vi en framlykta till en Volvo 740 -88 för 150 SEK och 175 SEK i frakt, sammanlagt 325 SEK av detta bolag.

  Att tyda av deras författade artikel på Bildelsbasen passade delen årsmodell 88-92. När den kom passade den bara årsmodell -90 och framåt.

  Vi skrev till dem via sidan men fick inget svar, så vi slog en signal. Vår ståndpunkt var att de hade lagt ut en annons med en missvisande beskrivningstext och således ville vi ha tillbaka både de 325 SEK och beloppet för returfrakten. Paketet vägde 4,1 kg, vilket skulle då bli 129 SEK i returfrakt.

  Mannen på andra sidan avsade sig ansvaret och flera återringningar krävdes innan vi ombads ringa tillbaka 8 till 8:30 nästkommande dag för att prata med den ansvarige.

  Vi ringde dagen därpå 09:15. Vi kom då till samma man som läste upp ett försvarstal om att vi minsann skulle inspekterat bilderna på annonsen och att det var vårt fel alltihop. Att vi missat tiden med 15 minuter var förödande Рpersonen vi sökte var nu helt borta. Han kunde acceptera 150 SEK för enbart varan.

  På deras artiklar står köpvillkor om 14 dagars ångerrätt att läsa, där framgår att köparen betalar returfrakten Рingenting om frakten från bolaget. Men han vägrade återbetala all frakt.

  Den felaktiga årsmodells-beskrivningen lyssnade han inte på alls, trots att det även satt en etikett på delen i paketet märkt 88-92. Samtalet slutade med att han upprepade att han inte hade tid med oss och slängde på telefonen i örat.

  Efter lite efterforskning kom vi fram till att den ansvarige måste vara vicedirektören, och vi ringde honom. Men även där var det nobben Рhan sa att vi skulle läsa om köpvillkoren och återbetalade ingen frakt. Han ville att vi skulle skriva meddelanden eller maila för att gå vidare. Det var det enda han var tillmötesgående med, i övrigt var han bara besvärad av oss.

  Vi skickade ett mail d√§r vi skrev v√•r beg√§ran samt inkluderade deras egna k√∂pvillkor. Detta ledde till att h√§nvisade till en yttest tvetydig punkt p√• dessa villkor f√∂r att undkomma retur, som l√∂d att √•ngerr√§tten ej g√§llde ’Br√§nsle- & elektriska vara’ (notera felstavningen p√• varor). Om man l√§ser √∂vriga punkter s√• √§r det ganska tydligt att undantagen generellt √§r friskrivningar fr√•n s√•dant som inte kan returneras – plomerade saker, specialbest√§llningar, s√•nt som inte kan √•terl√§mnas p√• grund av sin beskaffenhet, is√§rplockningar, varor som utsatts f√∂r √•verkan, monterade varor och s√• vidare.

  Vår punkt var antagligen en risig översättning där de egentligen menar att de inte kan returnera drivmedel samt tjänster i elektronisk form Рen punkt som de nu utnyttjade för att undkomma retur av en vara som drivs med elektricitet. För varför sade annars inte någon av de personer vi talade med per telefon att de vägrade hela returen från början.

  Den rekommendation vi kan ge är att inte handla av detta bolag, för kunden behandlas respektlöst och de erbjuder inga returer.

Kommentarer är stängda.